Ontdek de fijne kneepjes van het opschuimen van plantaardige drinks met Merijn Gijsbers, Barista Kampioen en Brand Ambassadeur voor Alpro. In deze praktische video gidst Merijn je door het proces van het creëren van de perfecte plantaardige cappuccino. Leer hoe je de temperatuur en textuur van Alpro drinks optimaal benut voor een resultaat dat niet onderdoet voor traditionele methoden.
plantaardige drinks
opschuimen
Creëer de perfecte plantaardige cappuccino
TIPS!
- Zorg ervoor dat de plantaardige drink goed gekoeld is voordat je begint met opschuimen. Dit geeft je meer tijd om een goede schuimstructuur te ontwikkelen.
- Verwarm plantaardige drinks niet boven hun aanbevolen temperatuur (65 graden voor haver, soja en kokosnoot, 60 graden voor amandel). Oververhitting kan de smaak en structuur van het schuim negatief beïnvloeden.
- Gebruik aparte kannetjes voor verschillende plantaardige drinks om smaakoverdracht en kruisbesmetting van allergenen te voorkomen.
- Houd de stoompijp aan het oppervlak van de drink voor het creëren van een draaikolk, wat essentieel is voor het opschuimen. Dit zorgt voor een zacht, sissend geluid en bevordert een gelijkmatig schuim.
- Na het opschuimen, maak je de stoompijp altijd schoon met een vochtige doek en blaas je eventuele restanten weg om de pijp schoon te houden.
- Als er grote belletjes in je schuim zitten, kun je die laten springen door het kannetje een paar keer stevig neer te zetten.
- Als je meerdere cappuccino’s maakt, verdeel het schuim dan tussen kannetjes om ervoor te zorgen dat alle cappuccino’s een evenredige hoeveelheid schuim hebben.


STAPPENPLAN
Geïnspireerd en wil je meer informatie?
Neem contact op!
Ons Away from Home team komt graag met je in contact om te zoeken naar het juiste assortiment dat past bij jouw wensen. Benader ons via een van onderstaande kanalen, of de contactbutton en we komen zo snel mogelijk bij je terug.